Dag 2: een bezoek aan de Open Universiteit
Hallo allemaal,
Wat was ik aangenaam verrast toen ik vandaag op mijn reisblog keek. Wat een leuke reacties van mijn lieve schatjes. Ik vond het erg leuk om te horen dat jullie zo'n super toffe schoolreis hebben gehad, helaas kon ik niet meegaan, omdat ik zelf naar school moest. Zoals jullie weten ga ik morgen naar de basisschool in Wallonië. Ik zal aan de kinderen vragen of zij ook een ( CITO-) toets hebben gemaakt.
Vandaag ben ik om 8.15 vertrokken. Samen met Juf Myrna heb ik de buurtbus naar het station in Beek gepakt. Toen we hier aankwamen hebben we snel nog even een foto gemaakt. Daarna kwam de volgende bus al aan. We zijn met deze bus naar de Open Universiteit gegaan.
Op de Open Universiteit hebben we heel veel informatie gekregen over de Euregio en de Euregioschool. We hebben net zoals gisteren aan een paar opdrachten gewerkt, ook hebben we naar een filmpje gekeken. Dit filmpje ging over een basisschool in Luik, de kinderen spreken daar Frans, maar ze krijgen vanaf groep 1 ook Nederlands.
Om 12.00 uur kregen we weer een uurtje pauze. We zijn met alle juffen en meesters gaan eten in de kantine van de Open Universiteit. Toen we hier aankwamen werden we enorm verrast door een mooi gedekte tafel en een lekkere lunch. Aan het lekkere eten en gezellig kletsen kwam natuurlijk ook een eind, want het was weer tijd om aan de slag te gaan.
We kregen nog meer informatie en mochten vervolgens ook weer aan de opdrachten werken. In de loop van de middag mochten we even een half uurtje na buiten om van de lekkere warme zon te genieten. Daarna hebben we les gekregen van een juffrouw die in Maastricht op de basisschool werkt. Samen met deze juffrouw hebben we gekeken hoe we de les voor morgen het best kunnen voorbereiden. Ik wilde graag ook foto's van de Open Universiteit maken voor jullie, maar ik moet jullie eerlijk iets bekennen. Toen ik vanmiddag foto's wilde gaan maken kwam ik erachter dat ik de accu's vergeten was om op te laden. Ik beloof jullie dat er morgen meer foto's opstaan, zodat jullie de school en de kinderen uit Wallonië kunnen zien.
Helaas was het alweer 17.00 uur, dus tijd om naar huis te gaan. Wat is deze dag toch maar snel gegaan. Zoals jullie weten ga ik morgen na de basisschool in Wallonië. Van jullie striptekeningen heb ik een boek gemaakt en dit laat ik morgen aan de kinderen in Wallonië zien. Samen met de kinderen op die school ga ik iets maken en die werkjes neem ik mee naar onze klas.
Ben je benieuwd wat de kinderen van jullie stripboek vonden of wil je graag weten hoe de school in Wallonië eruit ziet? Kijk dan morgen weer op mijn reisblog, want ik voeg dan natuurlijk weer een nieuw verhaal toe en een heleboel foto's.
Heel veel groetjes,
Juf Stefanie
vint u het daar leuk ? ik hoop dat u ons mist wij u wel
groetjes kelly